La Princesa d’Astúries lliura els ajuts a la recerca de l’AECC durant el congrés dels 60 anys de l’associació

MARTÍNEZ TIRADO OSCAR DSC_1675 (1)

La Princesa Letizia ha presidit el congrés de celebració dels 60 anys de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (aecc) celebrat el 19 de setembre al Palau de Congressos de Madrid. Durant l’acte s’han lliurat els ajuts a la recerca 2013 concedides per l’associació.

Un dels ajuts a grup coordinat estable amb una durada de cinc anys i un finançament d’un milió dos-cents mil euros ha estat per al projecte de recerca en Sarcoma d’Ewing, un tipus de càncer infantil localitzat als ossos. El grup està format per metges i investigadors de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla, liderats per Enrique de Álava, de l’Hospital Sant Joan de Déu amb Jaume Mora al capdavant i del grup de recerca en Sarcomes de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) encapçalat per Òscar Martínez-Tirado.

El sarcoma d’Ewing és el segon càncer d’os més comú i afecta nens i joves. Actualment, si es diagnostica a temps i no presenta metàstasi, es pot curar en el 80% dels casos però entre el 25% i el 30% dels casos es diagnostiquen quan ja existeix metàstasi i la supervivència baixa fins al 30%.

Coincidint amb el seu 60è aniversari, l’aecc ha concedit més de quatre milions d’euros destinats a set nous projectes de recerca i a l’estabilització d’onze investigadors més per tal que puguin continuar duent a terme la seva investigació. En total, l’aecc ha compromès durant l’any 2013 prop de 14 milions d’euros en recerca oncològica.

Scroll to Top