Roderic Guigó: “No treballem només per conèixer la seqüència del genoma sinó per entendre com funciona l’ADN en diferents condicions”

Tras-veinte-anos-estudiando-el-genoma-aun-no-sabemos-como-funciona (1)

El cap del laboratori de bioinformàtica i genòmica del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG), Roderic Guigó, ha explicat els últims avenços del projecte ENCODE en una conferència emmarcada en el cicle de seminaris IDIBELL el passat 14 de juny.

L’any 2003 neix el projecte ENCODE amb l’objectiu de conèixer el genoma humà. El projecte ha anat creixent i actualment es troba en la seva tercera fase. “No treballem només per conèixer la seqüència del genoma sinó per entendre com funciona l’ADN en diferents condicions. Ja què, en principi, totes les cèl·lules del nostre cos tenen el mateix ADN però les cèl·lules de diverses parts dl cos són diferents” ha explicat Guigó.

Guigó ha explicat que un dels objectius del projecte ENCODE és generar dades i desenvolupar estàndards en la forma de treballar amb aquestes dades que puguin ser usades per tots els investigadors.

En tot cas, l’investigador del CRG creu que “tot i que hem avançat molt encara fem servir una tecnologia massa primitiva per poder arribar a entendre bé el funcionament de l’ADN i de l’ARN”.

Scroll to Top