L’AECC finança un projecte de recerca en sarcoma d’Ewing participat per l’IDIBELL

logo_aecc-abajo_0 (1)

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha adjudicat un ajut a la recerca en sarcoma d’Ewing, un tipus de càncer infantil localitzat als ossos. El projecte té una durada de cinc anys i compta amb un finançament d’un milió dos-cents mil euros.

El sarcoma d’Ewing és el segon càncer d’os més comú i afecta nens i joves. Actualment, si es diagnostica a temps i no presenta metàstasi, es pot curar en el 80% dels casos però entre el 25% i el 30% dels casos es diagnostiquen quan ja existeix metàstasi i la supervivència baixa fins al 30%.

L’ajut ha estat concedit al grup multicèntric de recerca en sarcoma d’Ewing format per metges i investigadors de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla, liderats per Enrique de Álava, de l’Hospital Sant Joan de Déu amb Jaume Mora al capdavant i del grup de recerca en Sarcomes de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) encapçalat per Òscar Martínez-Tirado.

Aquesta setmana el patronat de la fundació científica de l’aecc ha presentat l’adjudicació de més de 4 milions d’euros en nous projectes de recerca. Així, l’aecc ha compromès per a aquest any 2013 prop de 14 milions d’euros en recerca oncològica de qualitat.

Scroll to Top