Antoni Castells: “És necessari buscar noves eines de cribratge en càncer de còlon”

photo-1576086213369-97a306d36557 (1)

L’investigador de L’IDIBAPS Antoni Castells va fer una radiografia sobre el present i el futur de les tècniques de cribratge en càncer de còlon, el més freqüent i segona causa de mortalitat a Espanya. Va ser el 31 de maig en una conferència emmarcada en el cicle de seminaris IDIBELL.

“Les tècniques que utilitzem actualment, malgrat tenir limitacions, són eficaces i cost-efectives” ha explicat Castells “però cap d’elles és perfecte. Necessitem buscar noves estratègies que ens permetin detectar precoçment el tumor o l’adenoma, la lesió precursora”.

Castells treballa en la identificació de biomarcadors en femta i en sang. Segons ha explicat l’investigador si aquests marcadors acaben tenint la sensibilitat que s’espera podrien ser una bona eina per millorar el cribratge. “El que busquem és que els biomarcadors siguin molt sensibles i ens serveixen per dividir la població en grups sense risc i grups amb risc. Amb els pacients d’aquest segon grup s’utilitzarien eines més específiques per detectar càncer de còlon com la colonoscòpia”.

Scroll to Top