Marga Frontera, nova adjunta a la direcció científica de l’IDIBELL

Marga Frontera 2 (1)

El passat 2 d’abril Marga Frontera es va incorporar a l’IDIBELL com a adjunta a la direcció científica. La seva missió, segons explica ella mateixa és “aconseguir que l’investigador, en la mesura del possible, no s’hagi de preocupar per res més que investigar”.

Frontera coneix la feina del dia a dia en el laboratori ja que ha treballat com a investigadora post-doctoral al laboratori d’impressió genòmica de l’Institut Babraham de Cambridge i al grup d’investigació en obesitat i diabetis de la Fundació Mateu Orfila a Mallorca. També té experiència en gestió com a coordinadora d’infraestructures i laboratoris de la Fundació d’Investigació Sanitària de les Illes Balears.

Amb aquest ‘background’ la nova adjunta a la direcció científica es planteja la seva feina en una estructura complexa com és l’IDIBELL com un repte: “A primer cop d’ull, es tracta d’una estructura complicada formada per diverses parts amb la seva pròpia idiosincràsia i manera de funcionar. Això, en part és positiu perquè cada un dels components té fortaleses que fan més fort l’IDIBELL però per altra banda, suposa un repte, ja què serà necessari trobar un mínim d’homogeneïtat per poder treballar amb més eficàcia”.

En el mes i mig que porta a l’IDIBELL Marga Frontera ha començat a treballar en millorar la gestió de les plataformes i l’ús dels llocs comuns de l’institut. Amb el temps, espera que tots els investigadors la coneguin i la vegin com “algú que els pot facilitar la feina, que busqui i trobi solucions als problemes” que ells li plantegin.

“Sóc aquí per dedicar-me al 100% a la gestió de la recerca” ha explicat Frontera que treballarà colze amb colze amb el director científic, Josep Maria Menchón, amb qui espera “poder participar de les decisions que marquin la política científica que ha de seguir la institució”.

Scroll to Top