Manel Esteller, distingit per la Fundació BIAL per la seva recerca en genètica del càncer

bial

Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer a l’IDIBELL, professor de genètica a la Universitat de Barcelona i investigador ICREA ha estat distingit amb una menció honorífica en la vuitena edició del Premi Fundació BIAL.

El guardó reconeix el treball de recerca que constitueix una contribució significativa al camp de les ciències de la salut. En el cas de Manel Esteller, es premia la seva recerca en la part menys estudiada i més fosca de la nostra estructura genètica: els ARNs, les molècules implicades en la síntesi de proteïnes i la transmissió d’informació genètica. En aquesta àrea Esteller ha presentat importants avenços en diagnosi, prognosi I teràpia en càncer

El lliurament del premi se celebra el 14 de maig a l’Institut de Ciències Biomèdiques Abel Salazar a Porto, Portugal

La Fundació BIAL va ser fundada el 1994 pels laboratoris BIAL juntament amb el consell de rectors de les universitats portugueses i té com a missió incentivar l’estudi científic de l’home, tant des del punt de vista físic com espiritual

Durant aquests anys, la fundació ha desenvolupat una relació de gran proximitat amb la comunitat científica, primer a Portugal i després arreu del món. Avui és una institució de referència amb l’objectiu d’estimular nous descobriments que beneficiïn les persones, que promoguin la salut i que ampliïn l’accés al coneixement.

Scroll to Top