Gabriel Capellá, nomenat nou responsable de Recerca i Innovació del Departament de Salut

20160719_Direccio_Capella_1 (1)

L’investigador de l’IDIBELL Gabriel Capellá ha estat nomenat nou responsable de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en substitució de Marta Aymerich. Capellá compaginarà aquesta tasca amb la de cap del Programa de Càncer Hereditari de l’ICO i cap de grup de Càncer Hereditari de l’IDIBELL. De l’any 2008 a 2012, va ocupar el càrrec de director científic de l’institut de recerca.

Capellá és doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va treballar com a investigador postdoctoral al California Institute of Biological Research de La Jolla (California, EUA) i a l’Hospital de Sant Pau. També ha estat professor visitant a la Universitat de Michigan. En l’àmbit assistencial, ha exercit com a cirurgià a l’Hospital de Sant Jaume de Calella. La seva recerca s’orienta al diagnòstic molecular del càncer, tant hereditari com esporàdic, especialment en càncer colorectal. Ha investigat sobre nous marcadors de pronòstic en càncer i ha desenvolupat models animals de tumors usant tècniques innovadores de trasplant ortotòpic. El seu treball ha donat lloc a la implementació de diverses tècniques de biologia molecular en la pràctica clínica. És autor de més de 200 artícles científics.

Scroll to Top