Carlos Macaya: “Poden afrontar els nostres sistemes de Salut les noves tècniques en cardiologia intervencionista?”

pexels-pavel-danilyuk-7108344 (1)

Cap a 1950 la mortalitat per malaltia cardiovascular era de 450 per cada 100.000 habitants. L’arribada de noves tècniques, nous fàrmacs i la identificació dels factors de risc han fet que aquesta xifra s’hagi reduït un 300%. El cardiòleg de l’Hospital Clínico San Carlos de Madrid, Carlos Macaya ha repassat les fites de la cardiologia intervencionista el 24 de maig en una conferència emmarcada en el cicle de seminaris de l’IDIBELL.

Macaya ha reivindicat “l’aportació de la tecnologia com a motor de la medicina. Gràcies a ella hem pogut entrar als vasos, veure les parets, quins estaven obstruïts… sense aquestes tècniques no s’haurien produït les millores en diagnosi i tractament que coneixem actualment”.

Respecte les darreres novetats en cardiologia intervencionista, Macaya ha parlat de les noves vàlvules amb catèter i dels stents coronaris biodegradables, les TAVI. Segons ell “aquestes tècniques han vingut per quedar-se ja què ja no podem dir que siguin prometedores sinó que estan demostrant la seva eficàcia”.

Macaya però ha advertit que, ara més que mai, “és important estudiar la balança de cost-eficàcia perquè el gran dubte que se’ns planteja és si els nostres sistemes de salut poden afrontar la generalització de l’ús d’aquestes tècniques”.

Scroll to Top