Els tractaments amb endoscòpia estalvien ingressos hospitalaris

endoscòpia (1)

Els avenços que han experimentat en els darrers anys les tècniques d’endoscòpia digestiva terapèutica, amb el desenvolupament de fins a una vintena d’innovadors procediments, estan permetent realitzar cada vegada més intervencions de patologies de l’aparell digestiu sense necessitat de recórrer a la cirurgia convencional amb ingrés hospitalari.

“L’endoscòpia digestiva resulta menys invasiva que les tècniques quirúrgiques convencionals ja que es realitza introduint un tub amb una càmera a través de la boca. Els tractaments d’aquest tipus estan guanyant cert terreny a la cirurgia a causa de la reducció de les complicacions obtinguda amb el perfeccionament dels procediments”, assegura Joan Gornals, endoscopista intervencionista del Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB).

L’hospital realitza cada any prop de 12.000 endoscòpies, de les quals unes 900 són intervencio­nistes. Així mateix, des de fa tres anys imparteix un curs capdavanter d’ecoendoscòpia de la Universitat Oberta de Catalunya, pel qual ja han passat 56 alumnes de tot l’Estat i l’estranger.

Scroll to Top