L’IDIBELL participa en la creació d’una plataforma bioinformàtica per impulsar la formació, la recerca i la transferència

BiB promotors (1)

L’IDIBELL, juntament amb altres nou institucions de recerca de l’àmbit de la biomedicina, tres universitats catalanes, el Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) i el BioCat van signar el 14 de febrer un acord per a la creació del Bioinformatics Barcelona (BiB). Es tracta d’una plataforma que pretén posicionar l’àrea de Barcelona com a pol de referència mundial en bioinformàtica, a través de la cooperació entre universitats, centres de recerca i altres entitats públiques i privades.

La bioinformàtica és una àrea d’investigació en què s’apliquen les ciències de la computació i les tecnologies de la informació per al tractament de dades biològiques. Els promotors del BiB consideren la bioinformàtica una ciència estratègica que dóna sentit a la ingent quantitat de dades biològiques que es generen. Per això, BiB proposa donar un impuls a aquesta especialitat, necessària en tots els àmbits de les ciències de la vida i té un profund impacte en camps tan diversos com la salut humana, la indústria agroalimentària, el medi ambient i la biotecnologia.

Fomentar estudis de postgrau

Així, es pretén aprofitar la massa crítica d’investigadors internacionalment reconeguts en l’àmbit de la bioinformàtica a l’àrea de Barcelona per fomentar estudis de postgrau d’alt nivell, incloent-hi formació dels nous professionals, i desenvolupant iniciatives científiques i de transferència de coneixement.

L’acord signat és un compromís entre les diferents institucions per elaborar, en el termini de sis mesos, el pla estratègic per constituir formalment la iniciativa. Les tasques d’elaboració d’aquest pla seran dirigides per Anna Ripoll, catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors i rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que en serà la presidenta executiva, i per Ferran Sanz, catedràtic d’Informàtica Biomèdica de la UPF, que en serà el director científic.

Scroll to Top