L’IDIBELL participa en el consorci europeu VESSEL de formació de joves investigadors

Mariona Graupera (1)

L’equip de recerca en Vies de senyalització en angiogènesi liderat per Mariona Graupera formarà part de la xarxa europea de formació VESSEL integrada per nou laboratoris líders a Europa en el camp de l’angiogènesi.

“El principal objectiu del programa” ha explicat la investigadora Mariona Graupera “és formar científics que, en el futur, tinguin el màxim d’eines per liderar la recerca a Europa”. Concretament, el consorci VESSEL pretén crear una xarxa de formació multidisciplinar per a joves investigadors en els camps del desenvolupament embrionari de vasos sanguinis limfàtics, l’anàlisi de la seva integritat estructural i de la seva funció en diversos teixits, tant en condicions normals com patològiques.

Al laboratori liderat per Graupera s’integraran dos investigadors pre-doctorals. Segons la investigadora “formar part d’aquest programa es una oportunitat única ja que ens permetrà estar en contacte i treballar de forma conjunta amb els centres líders a Europa en el nostre camp”.

El projecte VESSEL (Vascular Endothelial InteractionS and SpEciaLization) que s’integra en el programa europeu Marie Curie ITN (Initial Training Network), reclutarà dotze estudiants predoctorals i tres investigadors post doctorals. El consorci compta amb un finançament de 4 milions d’euros durant els pròxims quatre anys. Per garantir la internacionalització de la xarxa, els candidats han d’haver nascut en un país europeu diferent del centre en què postulen, o bé haver viscut en un altre país durant més de dotze mesos.

Els centres de recerca que participen a VESSEL són els següents:

  • Universitat d’Edimburg, Escòcia. Alexander Medvinsky
  • Universitat de Milà, Itàlia. Elisabeta Dejana
  • Universitat de Helsinky, Finlàndia. Kari Alitalo
  • Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL), Espanya. Mariona Graupera
  • Universitat de Lausanne, Suïssa. Tatiana Petrova
  • Institut Karolinska, Suècia. Christer Betsholtz
  • Institut Max Planck de Biomedicina Molecular, Alemanya. Ralf Adams

La xarxa també compta amb la participació de dues empreses biotecnològiques: LaVision BioTec GmbH, ubicada a Alemanya i Nanologica, a Suècia.

Scroll to Top