L’IDIBELL assumeix les funcions del Consorci Biopol’H

img_4036 (1)

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha integrat les funcions que fins ara tenia el Consorci Biopol’H, com a dinamitzador de projectes d’innovació en l’entorn de l’Hospital Universitari de Bellvitge, de l’Institut Català d’Oncologia de l’Hospitalet de Llobregat i del Campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona.

El Consorci Biopol’H es va dissoldre formalment el 20 de desembre de 2012. Tot i així, la marca Biopol’H continuarà existint per fer referència a l’espai on es troben les institucions sanitàries, universitàries i de recerca del barri de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat. Biopol’H continuarà identificant un espai on fer negocis i on poder desenvolupar innovacions vinculades amb el sector de la salut.

El director general de l’IDIBELL, Emilià Pola, destaca que la integració del Biopol’H a l’institut suposa “una simplificació del model de gestió i un augment de la eficàcia, donat que el nou model s’integra en una institució generadora de coneixement i de noves tecnologies en què estan representades totes les institucions sanitàries i universitàries presents a Bellvitge”. La integració del Biopol’H a l’IDIBELL implicarà l’entrada de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat al Patronat de l’institut.

El Consorci Biopol’H es va constituir oficialment l’any 2008, a partir d’un conveni signat per la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i el Biocat, l’entitat que coordina i promou la BioRegió de Catalunya.

Durant el temps que ha estat operatiu, el Consorci Biopol’H ha posat en marxa projectes com la construcció d’una bioincubadora, on s’han instal·lat diverses empreses d’innovació, l’organització d’espais de debat i de relació entre empreses i investigadors, i l’impuls i la gestió de serveis i ajuts a emprenedors. La crisi econòmica ha aturat projectes urbanístics previstos i la instal·lació de diverses empreses a l’espai Biopol’H.

El director general de l’IDIBELL destaca que la posada en marxa del Biopol’H “ha permès posar l’Hospitalet de Llobregat en el mapa de la innovació en l’àmbit sanitari”. Emilià Pola destaca l’aposta decidida per la transferència de tecnologia biomèdica a l’empresa i iniciatives com la compra pública innovadora com a exemples de projectes necessaris per assolir els objectius del Biopol’H.

En aquesta nova etapa, el campus apostarà per integrar-se en el teixit industrial i tecnològic de la ciutat i la regió, i per enriquir la xarxa de col·laboracions publicoprivades. També es posaran en marxa projectes multidisciplinars que aprofitin el coneixement mèdic i generin noves oportunitats de negoci amb gran projecció internacional en el sector de la salut.

Scroll to Top