L’angiogènesi en portada

Portada angiogenesi (1)

El darrer número de l’edició electrònica de Journal of Internal Medicine realitza una àmplia revisió sobre angiogenèsi, metabolisme i càncer. Els investigadors Oriol Casanovas i Lidia Moserle del grup de recerca en angiogènesi tumoral hi han participat amb un article sobre antiangiogènesi i metàstasi que ha estat triat per a la il·lustració de la portada.

El dibuix realitzat per la investigadora Lidia Moserle il·lustra les conseqüències de la teràpia anti-angiogènica, que ataca els vasos sanguinis, al voltant d’una cèl·lula tumoral i de l’ambient que l’envolta, l’estroma. Tant l’article com la il·lustració pretenen mostrar la “importància de la relació entre les cèl·lules tumorals i l’estroma en la resposta al tractament” ha explicat Moserle. “De fet”, aclareix, “els mateixos vasos sanguinis són estroma”.

Sota el títol “Anti-angiogenesis and metastasis: a tumor and stromal cell alliance”, Casanovas i Moserle realitzen una àmplia revisió sobre la resistència de les cèl·lules tumorals i de l’estroma a les teràpies antiangiogèniques i conclou amb una reflexió sobre el futur d’aquestes teràpies: “fins ara les estratègies terapèutiques han anat dirigides a les cèl·lules tumorals, ara que comencem a conèixer la importància de l’estroma, haurem de pensar en noves teràpies que actuïn sobre l’ambient del tumor o sobre la interacció entre les cèl·lules tumorals i les que les envolten.”

Scroll to Top