Laura Valle explica a estudiants de secundària com treballa un investigador

laura_valle (1)

Capacitat de treball, curiositat, creativitat, enginy, passió i molta, molta, perseverança és la recepta per poder arribar a ser un bon investigador. Així ho va explicar Laura Valle, investigadora del grup de Càncer Hereditari de l’IDIBELL, durant una conferència celebrada el dia 16 de novembre a la biblioteca Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat, en una sala plena, sobretot, d’estudiants de secundària. La xerrada estava organitzada pel Centre Cultural Sant Josep de l’Ajuntament de l’Hospitalet i l’IDIBELL, i formava part del cicle Pessics de Ciència i dels actes de la dissetena Setmana de la Ciència.

Laura Valle va començar a parlar sobre les passes que cal seguir per poder ser un investigador: el procés de formació, la manera com s’avalua l’excel·lència, en què consisteix el mètode científic i les qualitats d’un bon recercador. La doctora Valle va desmitificar la idea de l’investigador estrambòtic, solitari, vell i lleig que sovint apareix en les pel·lícules. A continuació, va parlar sobre el seu camp d’estudi, el càncer hereditari, i, concretament sobre les formes hereditàries del càncer colorectal. Valle va acabar la xerrada destacant que la investigació és un treball d’equip i posant com a exemple la diversitat de professionals que integren el grup de recerca de Càncer Hereditari.

Scroll to Top