L’hospital de Bellvitge participa en la campanya de conscienciació sobre la prevenció de l’ictus

780_0008_5879109_ba39ee2af9c4d6587261e23630148ba2 (1)

El dilluns 29 d’octubre, l’Hospital Universitari de Bellvitge va participar en la campanya de conscienciació sobre la importància de prevenir i reconèixer els primers símptomes de l’ictus que se celebrava simultàniament en 31 hospitals de l’Estat espanyol. La campanya va estar organitzada pel Grup d’Estudi de Malalties Cerebrovasculars de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) i Boehringer Ingelheim.

Entre les 9.00 i les 14.00 hores, es van realitzar a la Sala Vicenç Ferrer de la planta baixa de l’Hospital Universitari de Bellvitge diverses proves per determinar el risc de patir un ictus, com són la determinació de la pressió arterial i de la glucèmia i, si és necessari, un eco-Doppler per comprovar l’estat de les artèries, i s’oferirà informació sobre la prevenció de la malaltia i sobre la manera de reconèixer els seus símptomes.

L’ictus –popularment anomenat vessament cerebral o atac de feridura– és la segona causa de mort i la primera causa de discapacitat greu a casa nostra. A Catalunya, se’n produeixen cada any prop de 12.500 nous casos. Un de cada sis catalans patirà un ictus al llarg de la vida.

Catalunya disposa de vuit unitats d’ictus, amb 38 llits, fet que la situa com la comunitat de l’Estat amb més unitats especialitzades en aquesta patologia.

A més de l’hospital de Bellvitge, a Catalunya van participar en la campanya l’hospital Germans Trias i Pujol, l’hospital Arnau de Vilanova, Althaia Xarxa Assistencial Universitària i l’hospital Josep Trueta (que, arran de la festa de Sant Narcís, va endarerir l’activitat al 30 d’octubre).

Font: HUB

Scroll to Top