Els professionals de l’IDIBELL s’acomiaden de Gabriel Capellá amb una gran ovació

presentacio_direccio_2 (1)

En una sala d’actes ple a vessar, a l’hospital Duran i Reynals, el director general de l’IDIBELL, Emilià Pola, va presentar el divendres 21 de setembre el nou director científic de l’institut, Josep Manuel Menchón, i el director de Projectes estratègics, Manel Esteller, que s’incorporaran oficialment als seus càrrecs el dia 1 d’octubre. Al final de l’acte, Gabriel Capellá, que ha encapçalat durant els últims quatre anys la Direcció Científica, va ser ovacionat pels professionals del centre.

El director general va obrir l’acte destacant que era “un dia de bones notícies, perquè posem en marxa coses noves”. El director general va agrair els representants dels socis (Departament de Salut, Hospital Universitari de Bellvitge, Institut Català d’Oncologia i Universitat de Barcelona), que estaven asseguts a la primera fila, haver aprovat el relleu en la direcció científica i la creació de la figura del director de projectes estratègics durant l’última reunió del Patronat, celebrada el passat mes de juliol.

A continuació, Pola recordar les funcions del director científic, recollides als estatuts de l’IDIBELL, i va explicar amb més detall les atribucions del director de projectes estratègics, un càrrec de nova creació “molt necessari en aquests moments estranys i convulsos”. El director general va destacar la idoneïtat de l’elecció del doctor Esteller en el càrrec, que “permetrà buscar noves fonts de finançament de projectes d’investigació”.

Molt accessible

Tot seguit, Emilià Pola va donar la paraula al pròxim director científic, que es va comprometre a ser “molt accessible a tots els investigadors”. Josep Manuel Menchón va destacar la importància d’unir l’assistència i la investigació, perquè “la investigació dóna qualitat a l’assistència i l’assistència justifica la tasca de la nostra investigació”. El doctor Menchón es va comprometre a mantenir l’excel·lència i ha destacat la importància de “posicionar-nos per a quan els temps siguin millors”.

A diferència de la resta de participants, Manel Esteller es va dirigir als assistents des del faristol (“parlo millor de peu”, s’ha disculpat), agraint en primer lloc la confiança que la direcció de l’IDIBELL ha dipositat en ell. “Vaig arribar a l’IDIBELL el 2008 i mai m’he penedit d’haver vingut”, va declarar. Esteller ha destacat que “ara és moment d’ajuntar esforços”, i això només és possible si entenem l’IDIBELL com “casa comuna de moltes sensibilitats”. L’investigador ha apuntat que portarà a terme iniciatives que ajudin a augmentar la visibilitat i la internacionalització de l’institut, i a obtenir fonts de finançament alternatives. El nou director de projectes estratègics va acabar el seu discurs fent referència al director de l’ICFO, Lluís Torner, que va qualificar de ser una persona que sempre veu el got mig ple, “encara que estigui buit”. Manel Esteller va confessar que comparteix aquest esperit optimista.

Paraules d’agraïment

El moment més emotiu de l’acte va arribar al final, quan el director general va passar la paraula a Gabriel Capellá. El responsable de la Direcció Científica durant aquests últims quatre anys va dedicar paraules d’agraïment a Emilià Pola per la seva confiança, així com a tots els investigadors del campus. També va fer referència a Xavier Corbella, anterior director gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge i antic president de la Comissió Delegada de l’IDIBELL, a qui va agrair el seu suport. Tampoc li van faltar paraules d’agraïment per a la direcció científica col·legiada anterior al seu nomenament, el 2008, i de la qual ell mateix va formar part juntament amb Isabel Fabregat, Josep Maria Grinyó, Josep Maria Arnau i Carles Solsona. Gabriel Capellá també va destacar la tasca de Marga Nadal, la seva mà dreta durant bona part del seu mandat, que, segons ha fet broma, “li ha fet pensar que jo feia molta feina”. Finalment, el doctor Capellà va agrair de manera especial el treball realitzat per l’OTRI.

El fins ara director científic va expressar la seva alegria per veure “on es troba ara l’IDIBELL” i va manifestar la seva satisfacció perquè l’institut “està ara més a prop dels investigadors clínics” que fa quatre anys. Capellà va acabar destacant que l’IDIBELL té l’oportunitat de poder ser “encara més fort del que és ara”.

Després del discurs, Emilià Pola li va lliurar un obsequi, una placa d’homenatge amb la inscripció “En agraïment al Dr. Gabriel Capellá per la seva tasca com a director científic de l’IDIBELL des de l’any 2008 al 2012, de part dels socis, els investigadors i tot el personal de l’IDIBELL “. Els assistents van tancar l’acte amb un llarg aplaudiment.

Scroll to Top