Més ombres que llums en les lleis antitabac

Clipboard

El passat 5 de juliol es va celebrar a l’ICO Hospitalet el ‘I Simposi sobre Control del Tabaquisme’ organitzat per l’ICO i l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Va comptar amb un centenar d’assistents i una vintena de ponents de diferents països, i es va dedicar a analitzar la aplicació de lleis d’espais sense fum parcials o bé que han tingut processos regressius amb l’establiment d’excepcions a lleis inicialment completes.

En la conferència d’obertura, la Dra. Kristina Mauer-Stender, de l’Oficina OMS-EURO, va presentar l’actual estat de l’epidèmia de tabaquisme a la regió europea i quin és el desenvolupament de la legislació d’espais sense fum d’acord amb el Conveni Marc de l’OMS.

Els ponents van posar de manifest les llums i ombres – més ombres que llums – en l’actual desenvolupament de les lleis d’espais sense fum, amb exemples d’estancament a Polònia i Portugal, i la regressió als Països Baixos.

En la conferència de clausura, el Dr. Armando Peruga de la Iniciativa Lliure de Tabac de l’OMS, va caracteritzar l’antic “model espanyol” com a un dels més clars exemples d’interferència de la indústria del tabac en el desenvolupament del Conveni Marc de l’OMS del Control del Tabac.

Scroll to Top