Manel Esteller rep un ajut Merck Serono d’Investigació

Premiados Merck Serono 2012 (1)

El Dr Manel Esteller, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha rebut una ajuda Merck Serono d’Investigació 2012 en l’àrea de recerca en bases moleculars de les malalties rares i les seves implicacions clíniques pel projecte “Caracterització epigenètica de la Síndrome de Sotos. Avaluació de l’ús de tractaments farmacològics adreçats a potenciar l’expressió de microRNAs”.

Després de 20 anys, els ajuts Merck Serono d’Investigació continuen sent un ferm compromís amb la investigació biomèdica a Espanya. Amb una inversió de 140.000 €, s’han premiat treballs en set àrees de recerca com al·lergologia, cardiometabolisme, endocrinologia, malalties rares, esclerosi múltiple, fertilitat i oncologia.

La Fundación Salud 2000 ha fet lliurament dels Ajuts Merck Serono d’Investigació 2012, que han estat rebudes pels investigadors guardonats de mans de Carmen Vela, Secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació; Belén Crespo, directora de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, i María Gasset, vicepresidenta Adjunta d’àrees científico-tècniques del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i ha estat celebrat a la seu central del CSIC.

“Els Ajuts Merck Serono són una evident mostra del nostre compromís amb la recerca i el desenvolupament de projectes innovadors. Una activitat, que desenvolupem des dels nostres inicis, però que cobra especial valor en temps com els actuals, en què el suport i el finançament de la recerca travessa un moment delicat”, ha afirmat Carmen González Madrid, presidenta Executiva de la Fundación Salud 2000, que també va participar en l’acte. “El nostre principal objectiu és seguir donant suport a la innovació biomèdica a Espanya i contribuir així a la millora en la qualitat de vida dels pacients que pateixen malalties tan prevalents com el càncer o tan incapacitants com l’esclerosi múltiple, entre d’altres”, conclou.

Els Ajuts Merck Serono d’Investigació celebren el seu XX aniversari, havent-se convertit en un referent en recerca i desenvolupament. “El nostre objectiu és continuar al costat dels professionals sanitaris, apostant per projectes de recerca de gran qualitat que esdevinguin importants avenços mèdics”, ha assenyalat Rogelio Ambrosio, President del Patronat de la Fundación Salud 2000. “A més, cada dia es fa més ferma la necessitat de col·laboració público-privada per avançar en el desenvolupament de la recerca, ja que la finalitat última de l’avanç de la ciència és desenvolupar tractaments que contribueixin a millorar la salut dels pacients, i com conseqüència de tota la societat”.

Convocades anualment des de 1991, els ajuts Merck Serono d’Investigació tenen com a objectiu finançar projectes de recerca inèdits, presentats per investigadors espanyols i que es puguin desenvolupar a Espanya. Cada projecte seleccionat rebrà un ajut de 20.000 euros.

Scroll to Top