George Thomas i Antonio Gentilella publiquen un comentari a Nature

gthomas2 (1)

La revista Nature ha publicat en el primer número de maig un comentari del director del grup de recerca de Metabolisme i Càncer de l’IDIBELL, George Thomas, i de l’investigador del mateix grup Antonio Gentilella. Els investigadors parlen sobre dos estudis publicats al mateix número de la revista, sobre la proteïna quinasa mTOR, un regulador clau per a la síntesi de les proteïnes. La quinasa mTOR regula la transició de diverses proteïnes que promouen la progressió del cicle cel·lular. Un funcionament anòmal de mTOR està relacionat amb nombroses malalties, particularment el càncer.

Els dos treballs comentats pels investigadors de l’IDIBELL es refereixen a estudis realitzats amb una tecnologia novedosa de translació activa d’ARN missatger, seguit de la inhibició de mTOR a través de dos fàrmacs, que ha permès obtenir una nova visió de la funció d’aquesta proteïna clau. En l’article, titulat “the director’s cut” (la versió del director), Thomas i Gentilella destaquen que els resultats dels estudis comentats “suggereixen l’existència de un codi definit de mTOR que podria modular els efectes d’aquesta proteïna segons diferents circumstàncies cel·lulars”.

Els dos investigadors s’han incorporat recentment a l’IDIBELL, procedents de l’Institut de Malalties Metabòliques de la Universitat de Cincinnati, i formen part del nou grup de Metabolisme i Càncer al centre de recerca de Bellvitge.

 

Referència de l’article

Gentilella A, Thomas G. Cancer biology: The director’s cut. Nature. 2012 May 2;485(7396):50-1. doi: 10.1038/485050a.

Scroll to Top