El conseller de Salut inaugura el nou laboratori de Metabolisme i Càncer

inaglabmetabolisme_12_126 (1)

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat el nou Laboratori de Metabolisme i Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). L’acte d’inauguració, celebrat el dia 11 de maig, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i dels representants de les institucions sòcies de l’IDIBELL (l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia i la Universitat de Barcelona), així com de diverses autoritats sanitàries i de recerca.

El nou Laboratori de Metabolisme i Càncer és un espai de més de dos-cents metres quadrats que disposa dels equipaments més avançats. Les obres del laboratori i de l’equipament han tingut un cost d’uns 400 mil euros, que s’han finançat amb el fons de la convocatòria de 2011 del Subprograma d’actuacions científiques i tecnològiques en parcs científics i tecnològics (INNPLANTA), a través del Consorci Biopol’H, el parc empresarial de l’Hospitalet de Llobregat en l’àmbit de la biomedicina i les ciències de la salut.

El laboratori està dirigit pel doctor George Thomas, un dels investigadors més rellevants del món en l’àrea del metabolisme i el càncer. El Dr. Thomas es va incorporar a l’IDIBELL a final de l’any 2011 procedent de la Universitat de Cincinnati, on dirigia l’Institut de Malalties Metabòliques. Juntament amb el Dr. Thomas, formen part del Grup de Metabolisme i Càncer de l’IDIBELL els investigadors Sara Kozma, també procedent de Cincinnati, i Albert Tauler, investigador de la Universitat de Barcelona adscrit a l’IDIBELL.

George Thomas ha estat reconegut per la comunitat científica com un líder innovador en el camp de la transducció de senyals i el control del creixement cel·lular. Els estudis de l’investigador nord-americà han revolucionat el nostre coneixement de les vies de transducció de senyals i els processos que condueixen a l’aparició de moltes malalties. El treball del grup del Dr. Thomas ha permès el desenvolupament de nous fàrmacs contra el càncer, alguns dels quals s’estan aplicant a l’atenció clínica i altres estan en fase de proves en assaigs clínics.

La contractació de George Thomas va portar a l’IDIBELL més de dos anys de negociacions. Finalment, l’arribada de l’investigador va ser possible gràcies al finançament de l’Institut de Salut Carlos III del Govern espanyol, a través del programa de centres d’investigació sanitària acreditats.

Scroll to Top