Dia Mundial Sense Tabac

descarga (1)

El 25% del personal d’IDIBELL és fumador El 31 de maig es celebra el Dia Mundial Sense Tabac. El programa Smoke-Free IDIBELL es dirigeix ​​als treballadors disposats a deixar l’hàbit de fumar. És un programa personalitzat i gratuït ofert per la Unitat de Control de Tabaquisme de l’ICO.

Per acollir-se al programa Smoke-Free IDIBELL, el fumador ha d’estar motivat per deixar l’hàbit. Segons Esteve Fernández, director de la Unitat de Control de Tabaquisme de l’ICO, “Un cop està decidit, ha de contactar amb la nostra Unitat on se li programa una visita de manera gratuïta i es dissenya un pla personalitzat. Es determina el seu grau de dependència i motivació per saber si és un bon moment, o no, per deixar de fumar. Si és així, s’estudia si són necessaris medicaments, com pegats de nicotina o altres, que se li facilita també gratuïtament. Després es fa un seguiment de cada cas. ” Segons la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) “deixar de fumar proporciona més salut que el control del colesterol o la hipertensió arterial, tenint el tractament del tabaquisme una millor relació cost-benefici que els realitzats en aquestes patologies”.

El programa Smoke-free IDIBELL va encarregar una enquesta a principis de 2011 amb l’objectiu de conèixer quants empleats fumen i el seu grau de coneixement d’aquest programa. Les seves conclusions van ser que un 25% del personal IDIBELL és fumador, sent un hàbit diari per a dues terceres parts dels enquestats. Un 40% dels fumadors declara no fumar durant la jornada laboral mentre que la resta ho fa fora del recinte hospitalari: una quarta part dels fumadors a la zona habilitada i el 29%, en qualsevol àrea exterior fora del recinte.

Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha organitzat la XIII Setmana Sense Fum, amb diverses activitats com la informació i mesura de nivells de monòxid de carboni (CO) i espirometries a usuaris i acompanyants, i xerrada informativa adreçada a professionals: “Com puc deixar de fumar? Per què continuo fumant? Què he de fer? Mites i dificultats de deixar de fumar: Com superar-ho? “, A càrrec del personal de la Unitat de Tabaquisme de l’HUB.

Anna Riccobene Programa Smoke-Free IDIBELL Unitat de Control de Tabaquisme de l’Institut Català d’Oncologia ariccobene@iconcologia.net / Tel 93.260 71 47

Scroll to Top