Oriol Casanovas opina sobre les limitacions de les teràpies antiangiogèniques a Nature

Oriol Casanovas_2011

L’investigador de l’IDIBELL Oriol Casanovas publica en el darrer número de la revista Nature un article que sota el títol “Limitations of therapies exposed” destaca la necessitat de conèixer les limitacions de la teràpies antiangiogèniques per obrir portes a noves combinacions o aproximacions terapèutiques que impliquin majors beneficis per als pacients.

En concret, Casanovas comenta dues publicacions recents on s’exposen les limitacions clíniques de determinats tractaments. Per una banda, la combinació d’antiangiogènics i quimioteràpia, un tractament molt utilitzat però que té com a limitació que el fàrmac antiangiogènic al frenar el creixement dels vasos sanguinis del tumor també evita que hi arribi la quimioteràpia. I per l’altra, l’ús d’un fàrmac antiangiogènic que redueix els tumors de mama però no acaba amb les cèl·lules mares tumorals que a més augmenten en número, fent que el tumor que queda sigui més agressiu i de pitjor pronòstic.

Per Casanovas “està clar que els tractaments antiangiogènics són efectius però hem d’entendre les limitacions que tenen per què només així podrem buscar noves combinacions, seqüenciar-les de forma diferent.. o altres innovacions que puguin suposar un millor benefici per al pacient”.

 

Referència de l’article

Oriol Casanovas. Limitations of Therapies exposed. Nature. Vol 484 (44-46). 5 April 2012

Scroll to Top