Jesús San Miguel: “L’objectiu és demostrar que un tractament precoç contra el pre-mieloma millora la supervivència”

jesus_san_miguel (1)

Un dels majors experts en el camp del mieloma múltiple, Jesús San Miguel, ha explicat en el cicle de seminaris IDIBELL el passat 13 d’abril, l’abordatge d’aquesta malaltia que duu a terme el seu grup de recerca a l’Hospital Universitari de Salamanca.

L’investigador ha explicat que un dels objectius és conèixer la patogènesi de la malaltia: “Volem saber quins són els factors que fan que una lesió benigna, el MGUS (gammapatia monoclonal de significat incert) , es transformi en un mieloma”.

La millora del tractament és l’altre objectiu bàsic del grup de Jesús San Miguel, i ho fa des de diverses aproximacions: Millorar la monitorització dels pacients, ser capaços d’intervenir-hi de forma més precoç, lluitar contra la adquisició de resistència als fàrmacs i el desenvolupament de nous fàrmacs o de noves combinacions farmacològiques.

Actualment hi ha en marxa un assaig clínic internacional amb més de 700 pacients per testar el tractament precoç en mieloma quiescent d’alt risc “el que anomenem pre-mieloma, que actualment no es tracta, i podria millorar la supervivència dels pacients”.

Scroll to Top