Xavier Bosch, premi Lilly de recerca biomèdica 2012

Clipboard (5)

L’investigador Xavier Bosch, cap del grup de recerca de Virus i Càncer de l’IDIBELL i director del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l’Institut Català d¡Oncologia, ha estat guardonat amb el premi de la Fundació Lilly a la recerca biomèdica 2012 en la categoria de recerca preclínica.

La Fundació Lilly ha destacat l’aportació de Xavier Bosch i el seu equip en l’associació causal entre el virus del papil·loma humà (VPH) i alguns tipus de càncer, com el de coll d’úter, vulva, vagina, anus, penis i altres de la cavitat oral, orofaringe i laringe. La seva recerca ha permès dissenyar vacunes específiques contra el VPH i Bosch és autor de 425 treballs científics i, només en la darrera dècada, ha rebut 10.682 cites, amb un índex Hirsch (H) de 71.

El premi està dotat amb 140.000 euros que aniran destinats a l’estudi del VPH i a l’elaboració d’indicadors que permetin identificar, planificar i implementar estratègies preventives dels càncers associats a aquests virus.

Més informació a: www.iconcologia.net

Scroll to Top