Nature Biotech qualifica de “senyal d’una nova era per a la recerca biomèdica” el projecte BLUEPRINT

Clipboard

La revista Nature Biotech publica en el seu darrer número un article sobre el projecte europeu Blueprint que es va posar en marxa el passat mes d’octubre i que té com a objectiu generar els mapes epigenòmics de fins a cent tipus de diferents de cèl·lules de la sang per ajudar als investigadors a entendre com l’epigenoma influeix en la salut i la malaltia.

El Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL, liderat per l’investigador Manel Esteller és un dels 41 participants del projecte que reuneix centres de recerca, universitats i empreses. Amb aquesta iniciativa, Europa farà una contribució substancial a l’objectiu principal del Consorci Internacional Epigenoma Humà (IHEC) que pretén obtenir els mapes de mil epigenomes humans. La Unió Europea finançarà amb 30 milions d’euros el projecte que compta amb un pressupost total de 40 milions d’euros pels propers 4 quatre anys i mig.

Referència de l’article
Adams D., Altucci L, Antonarakis S., Ballesteros J., Beck S., Bird A., Bock C., Boehm B., Campo E., Caricasole A.,Dahl F., Dermitzakis E., Enver T., Esteller M.*, Estivill X. et al. BLUEPRINT to decode the epigenetic signature written in blood. Nature Biotechnology, Volume: 30, Pages: 224–226 Year published: (2012). doi:10.1038/nbt.2153- Published online 07 March 2012

Scroll to Top