L’IDIBELL acull la reunió anual del projecte europeu Coltheres

1920x1080-light-steel-blue-solid-color-background_1

El 13 de març la sala d’actes de l’Hospital Duran i Reynals (ICO) va acollir la reunió anual del projecte europeu Coltheres. En aquest consorci participen hospitals i centres de recerca translacional de sis països europeus i el seu objectiu és fomentar els assaigs clínics de teràpies personalitzades en càncer de còlon.

Coltheres utilitzarà els càncers colorectals com a banc de proves per a definir biomarcadors específics útils per al disseny de tractaments personalitzats. El consorci està obert a la possibilitat que la indústria farmacèutica pugui determinar quins pacients tenen més probabilitats de respondre als seus nous tractaments contra el càncer i realitzar assaigs clínics ràpids de test de concepte.

El consorci està integrat per unitats clíniques pioneres en test de biomarcadors en teràpies personalitzades i grups de recerca translacional líders amb una trajectòria provada a l’hora de desenvolupar diagnòstics per a teràpies contra el càncer.

El Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL, liderat per Manel Esteller, forma part d’aquest projecte que compta amb experts internacionals en els camps de la genètica funcional, l’epigenòmica, la farmacogenètica i l’oncologia clínica. L’aportació de l’IDIBELL serà obtenir perfils epigenòmics dels pacients i dels models experimentals per trobar nous biomarcadors de pronòstic i de resistència a fàrmacs en càncer colorectal.

Scroll to Top