Luis Serrano: “Modificar la concentració d’una proteïna, un canvi epigenètic, pot donar com a resultat una malaltia”

Clipboard (2)

El director del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona, Luis Serrano, va explicar els últims avenços del seu grup de recerca en Biologia de Sistemes en una conferencia del cicle de seminaris IDIBELL el 24 de febrer.

Un dels punts d’interès de l’equip de Serrano és estudiar les proteïnes, no com a molècules aïllades, sinó com a parts d’un sistema que és més que la suma dels seus components biològics. “les proteïnes no estan soles a la cèl·lula, sempre estan lligades a altres proteïnes, formant diversos complexes… i la competència entre aquestes proteïnes per unir-se a altres afecta a les vies de senyalització i pot derivar en alteracions de l’expressió gènica”.

És per això que una de les línees de recerca de Serrano és estudiar com la concentració de proteïnes a la cèl·lula pot provocar malalties: “Fins fa uns anys es pensava que les malalties eren resultat d’una mutació genètica, ara estem demostrant que només variar la concentració d’una proteïna, i això és un canvi epigenètic, pot tenir com a resultat una malaltia sense necessita de cap mutació inicial”.

Scroll to Top