Manel Esteller, I Premi Nacional d’Investigació en Càncer ‘Doctores Diz Pintado’

Clipboard (16)

El director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’IDIBELL i professor de la Universitat de Barcelona, Manel Esteller, ha obtingut el ‘I Premi Nacional d’Investigació en Càncer Doctors Diz Pintado’ per la seva carrera científica, atorgat per la Fundació d’Investigació del Càncer de la Universitat de la Salamanca (Ficus).

El guardó ha estat concedit en tenir en compte les aportacions d’Esteller al camp de la medicina, que han contribuït al desenvolupament de l’epigenètica com una disciplina biològica que estudia les modificacions ambientals que incideixen en els gens.Així, les seves investigacions han servit per comprendre esdeveniments clau en el procés de transformació de cèl·lules canceroses i per proporcionar noves molècules diana per desenvolupar noves teràpies.

La Fundació d’Investigació del Càncer de la Universitat de la Salamanca (Ficus) vinculada al Centre d’Investigació del Càncer (CIC), pretén amb aquest guardó premiar l’esforç i la trajectòria científica del millor jove investigador nascut amb posterioritat a l’1 de gener de 1966, que hagi desenvolupat la seva carrera tant a Espanya com a l’estranger i el treball del qual hagi suposat una contribució rellevant en la investigació contra el càncer.

Manel Esteller ha rebut el premi el 28 de gener en el marc de la sessió acadèmica que les universitats de Salamanca i Pontifícia de Salamanca celebren amb motiu de la Festivitat de Sant Tomas de Aquino.

Scroll to Top