El videojoc terapèutic realitzat per investigadors de l’IDIBELL, una de les millors idees de l’any per Diario Médico

HBB5TJSOWMUFYL6LHGW3A7Y65M (1)

L’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge han rebut un dels guardons a les Millors Idees de l’any, atorgats pel diari especialitzat en medicina i sanitat Diario Médico, pel videojoc terapèutic Islands dirigit a complementar la teràpia de pacients amb trastorns alimentaris o d’addicció patològica al joc.

És el primer videojoc dissenyat específicament per formar part del tractament habitual d’un trastorn i que, a més a més, interactua amb les sensacions del pacient mitjançant biosensors. El videojoc ha estat desenvolupat dins el consorci europeu Playmancer, pels investigadors de l’IDIBELL i facultatius de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Fernando Fernández Aranda i Susana Jiménez Múrcia i des de el passat mes de setembre, s’està utilitzant regularment amb èxit al Servei de Psiquiatria de l’Hospital.

Millors idees de l’any al Campus Bellvitge
Els premis a les Millors Idees de l’any de Diario Médico s’han entregat en una gala celebrada el passat 7 de novembre al Teatre Nacional de Catalunya.

L’Hospital Universitari de Bellvitge també ha rebut un dels premis de Diario Médico en la categoria d’Investigació i Farmacologia per ser el primer centre del món a realitzar una plicació gàstrica per laparoscòpia mitjançant cirurgia robòtica.

L’Institut Català d’Oncologia de L’Hospitalet ha estat guardonat amb dos premis més. Un en la categoria de Solidaritat i Mecenatge per la posada en marxa d’una sala de recolliment i reflexió per als pacients i familiars a l’Hospital Duran i Reynals. I un altre en la categoria de Política Sanitària ja què

l’ICO serà el primer centre a assajar el contracte de risc compartit en nous fàrmacs que ha començat a aplicar l’Institut Català de la Salut. Aquests contractes permetran pagar en funció dels benefici que el fàrmac ofereixi al pacient.

Scroll to Top