Un assaig multicèntric permetrà comercialitzar un test genètic per al càncer d’endometri

Un assaig multicèntric de la xarxa d’hospitals Red Española de Investigación Traslacional en Ginecología Oncológica (REDITOG), que coordina l’investigador de l’IDIBELL i cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Jordi Ponce, ha validat la utilitzat d’un test genètic per a la detecció precoç del càncer d’endometri.

L’estudi, que ha inclòs més de 500 pacients, ha estat coordinat pel mateix Ponce i per Antonio Gil, de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron.
Segons els resultats, que es van presentar en el XVII Congrés de la Societat Europea de Ginecologia Oncològica (ESGO), celebrat de l’11 al 14 de setembre a Milà, aquesta prova permet descartar l’existència del tumor en un 97 % dels casos. Si el test es combina amb l’examen citològic convencional, la fiabilitat augmenta al 99 %, amb una especificitat del 97 % i una sensibilitat del 92 %.

Més informació a: www.ehub.cat

Scroll to Top