juny de 2011

Joan X. Comella: “Com més ‘musculades’ estan les nostres neurones, més protecció tenen en un entorn hostil”

El grup de recerca de l’investigador Joan X. Comella centra la seva recerca a caracteritzar i conèixer els mecanismes moleculars de determinades proteïnes que bloquegen la mort cel·lular en el sistema nerviós. Una mort cel·lular freqüentment relacionada amb processos inflamatoris. “Aquestes proteïnes protegeixen les neurones de la mort cel·lular” ha explicat Comella en una conferència emmarcada en el cicle de seminaris de l’IDIBELL el passat 17 de juny.

Joan X. Comella: “Com més ‘musculades’ estan les nostres neurones, més protecció tenen en un entorn hostil” Llegir més »

Jordi Llorens nomenat president de la International Neurotoxicology Association

El cap del grup de recerca en Toxicitat de sistemes sensorials i motors de l’IDIBELL i catedràtic de Fisiologia de la Universitat de Barcelona, Jordi Llorens, ha estat nomenat president de la International Neurotoxicology Association al marc de la conferència internacional sobre neurotoxicologia que s’ha celebrat entre el 5 i el 10 de juny a

Jordi Llorens nomenat president de la International Neurotoxicology Association Llegir més »

Manuel Ramírez: “Un cop hem aconseguit fer el pas del laboratori al pacient, hem de tornar al laboratori per continuar avançant”

El  pediatra i oncòleg Manuel Ramírez ha explicat en una conferència a l’IDIBELL el passat 10 de juny la seva experiència clínica en nens amb tumors sòlids tractats amb el virus ICOVIR 5, dissenyat pel grup de viroteràpia de l’IDIBELL liderat per Ramon Alemany, a la Unitat d’Hematologia Pediàtrica i Oncològica de l’Hospital Nen Jesús de Madrid on encapçala un grup de recerca per al desenvolupament de noves teràpies per a nens amb càncer.

Manuel Ramírez: “Un cop hem aconseguit fer el pas del laboratori al pacient, hem de tornar al laboratori per continuar avançant” Llegir més »

L’IDIBELL compta amb una nova plataforma que facilita l’ús de la tecnologia d’ultraseqüenciació

L’IDIBELL ha incorporat una nova plataforma científica que augmenta les aplicacions del Biomark, un equip adquirit fa un any que realitza PCR en temps real, expressió gènica, genotipació i anàlisi digital d’un nombre molt elevat de mostres. La nova plataforma, anomenada Access Array System, permet realitzar totes les PCR d’amplificació necessàries per a la seqüenciació de les mostres a la nova tecnologia Next Generation Sequencing System amb una gran reducció dels temps i dels costos.

L’IDIBELL compta amb una nova plataforma que facilita l’ús de la tecnologia d’ultraseqüenciació Llegir més »

L’investigador de l’IDIBELL Joan Gil guanya el Premi en Biomedicina Aplicada Valdés-Salas

El cap del grup de recerca d’apoptosi i càncer de l’IDIBELL, i catedràtic de bioquímica i biologia molecular de la Universitat de Barcelona, Joan Gil, ha estat guardonat amb el I Premi en Biomedicina Aplicada de la Fundació Valdés-Salas. El jurat ha decidit per unanimitat concedir aquest guardó a Joan Gil per la seva tasca investigadora en la recerca de nous tractaments de leucèmies i limfomes de cèl·lules B.

L’investigador de l’IDIBELL Joan Gil guanya el Premi en Biomedicina Aplicada Valdés-Salas Llegir més »

Francisco Sánchez-Madrid: ”Les cèl·lules del sistema immunitari intercanvien material genètic”

Durant el procés de reconeixement immunitari, els limfòcits T i les cèl·lules presentadores d’antigen intercanvien informació genètica (microARN), cosa que permet modificar el comportament immunitari. L’investigador de l’institut de recerca sanitària de l’Hospital de La Princesa Francisco Sánchez-Madrid va explicar els seus darrers treballs sobre processos que donen lloc a la resposta immunitària durant un seminari IDIBELL el dia 3 de juny, a la sala d’actes de l’Hospital Duran i Reynals (ICO).

Francisco Sánchez-Madrid: ”Les cèl·lules del sistema immunitari intercanvien material genètic” Llegir més »

L’IDIBELL participa en la seqüenciació del genoma complet de la leucèmia limfocítica crònica

La investigadora de l’IDIBELL a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) Sílvia de Sanjosé ha participat en la seqüenciació del genoma de la leucèmia limfocítica crònica. La investigació, coordinada per l’investigador de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) Elías Campo, es publica en el darrer número de la revista Nature. Els resultats de l’estudi permetran

L’IDIBELL participa en la seqüenciació del genoma complet de la leucèmia limfocítica crònica Llegir més »

Christian Dobel: ”Els pacients afàsics poden recuperar capacitats lingüístiques a través dels mecanismes que permeten als nens aprendre a parlar”

Els pacients amb afàsia (pèrdua de la capacitat de comprendre o produir el llenguatge) són capaços de recuperar capacitats lingüístiques a través dels mateixos mecanismes que permeten als nens aprendre a parlar. Activitat complexa Sobre Dobel

Christian Dobel: ”Els pacients afàsics poden recuperar capacitats lingüístiques a través dels mecanismes que permeten als nens aprendre a parlar” Llegir més »

Scroll to Top