L’Hospital Universitari de Bellvitge, primer centre del món a realitzar una plicació gàstrica per laparoscòpia mitjançant cirurgia robòtica

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha organitzat els dies 2 i 3 de maig el VIII Curso Internacional de Cirugía Laparoscópica Bariátrica y Metabólica amb l’assistència de destacats experts nacionals i internacionals.

El curs s’adreça a professionals de la cirurgia de l’obesitat per a la discussió i millora d’aspectes tècnics, i ha inclòs la realització de cirurgies en directe, que s’han retransmès a doble pantalla amb interactivitat entre el quiròfan i la sala d’actes.

A més, aquest any el Curs es va complementar amb una reunió d’experts sobre la plicació o imbricació gàstrica per laparoscòpia (laparoscopic gastric plication). Per primera vegada, un grup d’experts internacionals es reunien per compartir experiències i coneixements sobre aquest nou procediment quirúrgic, que es va presentar el mateix dia del Curs en roda de premsa a l’Hospital.

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat un dels centres pioners en aquest tipus d’intervenció. A més, gràcies a la disponibilitat del sistema quirúrgic robotitzat Da Vinci, ha estat el primer centre del món a realitzar una plicació gàstrica per laparoscòpia mitjançant cirurgia robòtica.

Més informació a: www.bellvitgehospital.cat

Scroll to Top