Roger Gomis: “En el procés de metàstasi hi ha més gens que atenuen la seva expressió que no gens que se sobre expressin”

Gomis ha afirmat que en el complex procés de metàstasi s’observen “més gens que atenuen la seva expressió que no gens que se sobre expressin” per això els estudien en el seu laboratori i els identifiquen com a dianes terapèutiques per lluitar contra la metàstasi. El líder del MetLab ha insistit en la importància d’estudiar la metàstasi “no com un procés natural que es dóna per atzar sinó com un procés dins un pacient que està rebent tractament” i ha destacat que cal tenir en compte la biologia de la cèl·lula tumoral, però “també la de les cèl·lules del seu entorn, el viatge que fan aquestes cèl·lules per disseminar-se i el seu creixement en territori hostil”.

Sobre Roger Gomis
El Dr. Roger Gomis és un investigador ICREA del programa d’oncologia del Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. Es va doctorar en Bioquímica a la Universitat de Barcelona i va ser investigador post-doctoral al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center al laboratori de Joan Massague’s. Actualment lidera el MetLab (Laboratori de Metàstasi tumoral) a l’IRBB. El seu grup està interessat a investigar de quina manera els factors de creixement, les vies de senyalització i els programes d’expressió gènica controlen la normal proliferació cel·lular i la metàstasi de les cèl·lules cancerígenes.

Scroll to Top