Manel Esteller, nou membre de Faculty 1000

Creada l’any 2002, Faculty 1000 neix com a un nou espai en la xarxa destinat a l’avaluació d’articles d’investigació científica. Compta amb les opinions dels principals investigadors internacionals sobre ciències de la vida. El servei ofereix un mètode sistemàtic i global que serveix per a que els investigadors avaluïn directament els documents més rellevants.

Faculty 1000 publica cada mes 1.500 noves avaluacions sobre articles de més de tres mil revistes. Un dels seus objectius és crear un mapa de consens dels documents més rellevants i sobre les tendències de la biologia, facilitant la navegació als usuaris segons els seus interessos.

Sobre Esteller

Manel Esteller és un dels investigadors més reconeguts del món en el camp de l’epigenètica. Aquesta disciplina estudia modificacions en l’expressió de gens que no es troben en la seqüència de l’ADN, i, per tant, no són hereditàries. L’epigenètica, per tant, pot explicar coses que s’escapen a la genètica, com el fet que dos bessons amb material genètic idèntic no desenvolupen un càncer al mateix temps. En aquest sentit, el treball de Manel Esteller ha estat decisiu per a demostrar que tots els tumors humans tenen en comú una alteració química concreta: la hipermetilació dels gens supressors de tumors.

Esteller és autor de més de 200 articles científics i editor de diverses publicacions de rellevància internacional. Ha guanyat nombrosos premis, l’últim ha estat el Premi de la Cimera Mundial de la Salut i Premi Pfizer a la Innovació en la Investigació Biomèdica, que va rebre el mes d’octubre de l’any passat.

Scroll to Top