L’IDIBELL i el Grup Ferrer Internacional exploren vies de col·laboració

1920x1080-light-steel-blue-solid-color-background_1

La reunió es va dividir en quatre sessions centrades en línies de recerca estratègiques per a l’IDIBELL i per a Ferrer: medicina regenerativa, malalties infeccioses, malalties cardiovasculars i malalties del sistema nerviós. La reunió va incloure una presentació de les infraestructures i els serveis de suport a assaigs clínics de l’IDIBELL, a càrrec del coordinador científic de l’hospital de Bellvitge i de la Unitat Central d’Investigació en Assaigs Clínics (UCICEC), Josep Maria Arnau.

En la primera sessió van participar el responsable del programa d’investigació en medicina regenerativa de Ferrer, Andrés Fernández, i l’investigador del grup de Genètica Molecular Humana de l’IDIBELL, Josep Maria Aran, qui va parlar sobre processos immunoinflamatoris i regeneració tissular. En la segona sessió, el responsable del programa de malalties infeccioses de l’empresa farmacèutica, Domingo Gargallo, i el cap del grup de Patologia Infecciosa i Sensibilitat Antibiòtica de l’IDIBELL i cap de servei de Malalties Infeccioses de l’hospital de Bellvitge, Francesc Gudiol, van posar en comú les seves línies de recerca. La tercera sessió va comptar amb les intervencions de Fabián Bernal, del programa d’investigació cardiovascular de Ferrer, i d’Àngel Cequier, cap del grup de Malalties Cardiovasculars de l’IDIBELL i director clínic de l’Àrea del Cor de l’Hospital Universitari de Bellvitge. En l’última sessió, centrada en recerca en patologies del sistema nerviós, va participar Eva Méndez, per part de la multinacional. Per part de l’IDIBELL van intervenir Isidre Ferrer, director de l’Institut de Neuropatologia HUB-IDIBELL; Francisco Ciruela, investigador de la UB, i Francisco Rubio, cap de servei de Neurologia de l’hospital de Bellvitge, juntament amb altres membres del servei.

El Grup Ferrer Internacional està format per més de cinquanta companyies dels sectors de la farmàcia, l’alimentació i la química. L’empresa està present en més de seixanta països de tot el món. Properament, la multinacional instal·larà el seu centre R+D a l’Espai Biopol’H de Bellvitge.

La reunió forma part de les accions estratègiques de l’IDIBELL per potenciar la transferència dels resultats de la recerca dels seus investigadors, en el marc de l’Espai Biopol’H.

Scroll to Top