La revista Science publica una entrevista a Manel Esteller

1920x1080-light-steel-blue-solid-color-background_1

La

revista Science

publica aquesta setmana en el seu suplement Science Careers

una entrevista a Manel Esteller, director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). L’entrevista, titulada

Opening New Research Avenues in Epigenetics, s’emmarca en la publicació d’un especial sobre epigenètica en el darrer número de la revista.

Science és la revista oficial de l’Associació Americana per al Progrés de la Ciència (AAAS, en les seves sigles en anglès), la societat científica més gran del món, i és un dels referents internacionals en la difusió de resultats científics.

Manel Esteller és un dels investigadors més reconeguts del món en el camp de l’epigenètica. Aquesta disciplina estudia modificacions en l’expressió de gens que no es troben en la seqüència de l’ADN, i, per tant, no són heretables. L‘epigenètica, per tant, pot explicar coses que s’escapen a la genètica, com el fet que dos bessons amb material genètic idèntic no desenvolupen un càncer al mateix temps. En aquest sentit, el treball de Manel Esteller ha estat decisiu per demostrar que tots els tumors humans tenen en comú una alteració química concreta: la hipermetilació dels gens supressors de tumors.

Esteller és autor de més de 200 articles científics i editor de diverses publicacions de rellevància internacional. Ha guanyat nombrosos premis, el darrer del qual ha estat el Premi de la Cimera Mundial de la Salut i Premi Pfizer a la Innovació en la Investigació Biomèdica, que va rebre el mes d’octubre d’aquest any.

Scroll to Top