L’Hospital Universitari de Bellvitge rep per quarta vegada el premi TOP 20 com un dels millors hospitals d’Espanya

L’hospital ha compartit aquest premi amb l’Hospital Universitari Son Dureta, el Complex Assistencial Universitari de Salamanca, i l’Agrupació Sanitària Sant Joan de Déu – Hospital Clínic.

Aquesta és la quarta vegada que l’Hospital Universitari de Bellvitge obté aquest guardó en els onze anys d’història del premi, i significa, una vegada més, un reconeixement objectiu als seus bons resultats en indicadors de qualitat, funcionament i eficiència, fruit de l’esforç de tots els seus professionals.

El lliurament dels guardons va tenir lloc a Madrid, en un acte que va tenir com a ponent convidat el catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra Guillem López Casasnovas, que va pronunciar la conferència titulada Per un sistema sanitari solvent i flexible.

Hospitals TOP 20 és l’únic programa d’avaluació objectiva dels hospitals d’aguts de l’Estat espanyol. L’estudi el porta a terme l’empresa Iasist i es basa en indicadors objectius de qualitat, funcionament i eficiència, obtinguts a partir de les dades que els centres registren habitualment. Ofereix així al sector sanitari una comparativa útil per a la millora de resultats.

En aquesta edició han participat voluntàriament 165 centres, la xifra més alta de participants fins a ara, dels quals 134 eren del Sistema Nacional de Salut i 31, privats.

Els hospitals avaluats es van dividir en set categories, d’acord amb les seves dimensions i la seva adscripció a la xarxa pública o privada. Per valorar la gestió hospitalària global, es van tenir en compte vuit indicadors de qualitat assistencial (mortalitat, complicacions, readmissions), adequació de la pràctica clínica (cirurgia sense ingrés i hospitalitzacions evitables) i eficiència (estades, productivitat i cost).

A més, cada hospital també podia participar en l’avaluació de sis àrees clíniques (malalties del cor, aparell digestiu, àrea de la dona, aparell respiratori, sistema nerviós, i traumatologia), per a cadascuna de les quals s’han concedit premis específics.

Scroll to Top