L’Hospital Universitari de Bellvitge rep per quarta vegada el premi TOP 20 com un dels millors hospitals d’Espanya

1920x1080-light-steel-blue-solid-color-background_1

L’hospital ha compartit aquest premi amb l’Hospital Universitari Son Dureta, el Complex Assistencial Universitari de Salamanca, i l’Agrupació Sanitària Sant Joan de Déu – Hospital Clínic.

Aquesta és la quarta vegada que l’Hospital Universitari de Bellvitge obté aquest guardó en els onze anys d’història del premi, i significa, una vegada més, un reconeixement objectiu als seus bons resultats en indicadors de qualitat, funcionament i eficiència, fruit de l’esforç de tots els seus professionals.

El lliurament dels guardons va tenir lloc a Madrid, en un acte que va tenir com a ponent convidat el catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra Guillem López Casasnovas, que va pronunciar la conferència titulada Per un sistema sanitari solvent i flexible.

Hospitals TOP 20 és l’únic programa d’avaluació objectiva dels hospitals d’aguts de l’Estat espanyol. L’estudi el porta a terme l’empresa Iasist i es basa en indicadors objectius de qualitat, funcionament i eficiència, obtinguts a partir de les dades que els centres registren habitualment. Ofereix així al sector sanitari una comparativa útil per a la millora de resultats.

En aquesta edició han participat voluntàriament 165 centres, la xifra més alta de participants fins a ara, dels quals 134 eren del Sistema Nacional de Salut i 31, privats.

Els hospitals avaluats es van dividir en set categories, d’acord amb les seves dimensions i la seva adscripció a la xarxa pública o privada. Per valorar la gestió hospitalària global, es van tenir en compte vuit indicadors de qualitat assistencial (mortalitat, complicacions, readmissions), adequació de la pràctica clínica (cirurgia sense ingrés i hospitalitzacions evitables) i eficiència (estades, productivitat i cost).

A més, cada hospital també podia participar en l’avaluació de sis àrees clíniques (malalties del cor, aparell digestiu, àrea de la dona, aparell respiratori, sistema nerviós, i traumatologia), per a cadascuna de les quals s’han concedit premis específics.

Scroll to Top