La Marató de TV3 finança quatre projectes en què participen investigadors de l’IDIBELL

1920x1080-light-steel-blue-solid-color-background_1

Quatre investigadors de l’IDIBELL participen en projectes finançats per La Marató de TV3 de 2009, dedicada a malalties minoritàries. Es tracta de Julián Cerón, investigador del grup de Quimioresistència i factors predictors de la resposta tumoral i estromal; Víctor Volpini, investigador del grup de Malalties Neurològiques i Neurogenètica; David Monk, cap del grup d’Impressió genòmica i càncer, i Ethel Queralt, cap de grup de Cicle Cel·lular.

Els ajuts es van repartir durant un acte celebrat a l’auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona el dia 20 d’octubre, presentat per Josep Cuní. Van participar en l’acte la consellera de Salut, Marina Geli; la vicerectora de Política Científica de la Universitat Pompeu Fabra, Teresa Garcia Milà; la directora de la Fundació La Marató de TV3, Carme Basté, i l’administrador general del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, Josep Llopart. Antoni Montserrat, expert en malalties minoritàries de la Direcció de Salut Pública de la Comissió Europea, ha completat l’acte acadèmic amb una conferència magistral.

En total, els més de set milions d’euros recaptats durant la marató de 2009 financen 20 projectes participats per 47 investigadors. Entre els centres de recerca que rebran finançament, hi destaca l’IDIBELL, amb 4 projectes guardonats, així com l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb tres projectes guardonats cadascun.

Un total de tres institucions de recerca espanyoles i dues d’àmbit internacional, coordinades per centres catalans, treballaran en el desenvolupament d’aquests treballs. Són el Centro de Investigacions Biológicas i l’Hospital Universitario La Paz, de Madrid, l’Hospital Universitari de Salamanca, l’School of Medicine de la Universitat de Pennsilvània, als Estats Units, i la Universitat de Cambridge, al Regne Unit.

Els investigadors premiats treballaran durant els propers tres anys per avançar en el coneixement sobre les malalties minoritàries. Els resultats obtinguts en aquests vint projectes de recerca seran presentats l’any 2014 en el marc d’un simposi científic organitzat per la Fundació La Marató de TV3.

Concretament, els projectes finançats amb fons de La Marató en què participen investigadors de l’IDIBELL són els següents:

Scroll to Top