El grup ha:
Identificat i caracteritzat gens responsables de:
Cistinúria (SLC3A1 i SLC7A9).
Lisinúria amb intolerància a proteïnes (LPI) (SLC7A7).
Leucoencefalopatia megalencefàlica amb cistes subcorticals (MLC1) (GlialCAM).
Malalties musculars.
Generat els models de ratolí knockout per a cistinúria i MLC1.
Contribuït a la descripció dels fenotips clínics i patològics per a les miopaties miofibrilars i també per a les miopaties amb agregats de proteïnes.
Descrit noves entitats miològiques.
Establert una correlació de genotip / fenotip per a la Síndrome de Wolfram basada en l'efecte esperat de les mutacions sobre l'expressió de proteïnes i la primera taxa de progressió de la malaltia.
Participat com a soci en el projecte EURO-WABB al Registre Europeu per als síndromes Alström, Barder-Biedl i Wolfram, així com en les seves guies clíniques.
Contribuït a la caracterització molecular dels trastorns espermatogènics (identificant variants de seqüència associades a la infertilitat, determinant el perfil d'expressió gènica del teixit i estudiant mecanismes de regulació transcripcional i post-translacional)
Contribuït a la caracterització molecular d'inhibidors endògens de la via de senyalització de calcineurina-NFATc en cèl·lules T humanes: la rellevància fisiològica de les proteïnes RCAN i el seu potencial terapèutic. Desenvolupament de molècules no peptídiques que imiten el paper fisiològic de RCAN.
Proyectos financiados por el Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) y cofinanciados por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER):
Identificación de nuevos factores pronóstico y diagnóstico de patologías urogenitales basados en microRNAs en plasma seminal
PI15/00905. 01/2016-12/2018. 81.500 €. IP: Sara Larriba Bartolomé.
Profundizar en el estudio de los niveles de expresión de miRNAs extracelular en semen y evaluar su utilización como biomarcador no invasivo en patologías urogenitales. La concentración de ciertos miRNAs (de manera individual y combinada) son capaces de discernir muestras con tumor y sin tumor con una especifidad y sensibilidad suficiente para el diseño de un test con utilidad diagnóstica.